Rejselysten? Få Scratch Maps til væggen

Hvis du ligesom jeg er eventyrlysten og altid planlægger din næste rejse, så skal du måske overveje at anskaffe dig et Scratch Map. Hvis du ikke kender til konceptet, vil jeg i denne blog give dig nogle bud på, hvorfor du skal give det en chance. For mig har det nemlig virket superfedt, at jeg har kunnet skrabe mine tidligere destinationer rundt i verden, og at jeg har kunnet sætte mig nye rejsemål.

Scratch Maps er i virkeligheden et verdenskort eller Europakort til væggen. Vi kender alle de store, flotte kort, som pryder hjemmene, og det er sådan set samme koncept med en ekstra dimension. Nogle vælger at sætte nåle i de områder, hvor de har været, men med et Scratch Map kan du blot skrabe dig frem til stederne, og du kan dermed udvide de skrabede områder, når du igen rejser på eventyr.

Scratch Map-verdenskort

Jeg er vild med at rejse langt væk hjemmefra og opleve kulturer, som jeg ikke i min vildeste fantasi havde forestillet mig. Selvom jeg efterhånden er svær at overraske, så giver det mig et nyt kick, hver eneste gang jeg rejser mod fremmede himmelstrøg. Jeg er ganske enkelt vild med den følelse, det giver mig, når jeg pludselig står et sted i verden, som jeg ikke har set før.

Derfor er jeg selvfølgelig også vild med mit Scratch Map-verdenskort, hvor jeg kan krydse destinationer af fra hele verden. Det er selvfølgelig det mest eksotiske af mine kort, og det er nok også det, jeg bruger mest tid på at kigge på. Det skyldes også, at det er superflot, og det pryder virkelig min væg, selvom der efterhånden er en del skrabede områder, som skiller sig ud.

Scratch Map-Europakort

Det betyder dog ikke, at jeg ikke er vild med mit Scratch Map-Europakort. Jeg har nemlig fundet ud af, at selvom Europa virker som en overskuelig størrelse, hvor det hele er lige rundt om hjørnet, så findes der fortsat ekstremt mange steder, som jeg gerne vil udforske endnu mere. Det behøver med andre ord ikke altid være længst muligt væk, før det er fascinerende og anderledes.

Derfor er jeg også glad for, at jeg har mit Scratch Map-Europakort, som jeg ofte bruger tid på at nærstudere. Det er faktisk sådan, at jeg ofte kommer på nye idéer til destinationer, som kunne være interessante for mig. Selvom mange procent af mit Europakort efterhånden er skrabet, så er jeg langt fra færdig med mit eget kontinent endnu.

En del af min rejsepassion

Mine Scratch Maps er faktisk blevet en del af min hverdag, og jeg kigger på dem dagligt. Det er både som pynt og inspiration, og jeg har det rigtig godt med, at jeg hver dag kan drømme mig væk – enten til mine tidligere rejser eller der, hvor jeg ønsker at tage hen. Man kan roligt sige, at mine kort er blevet en del af den store rejselyst, jeg altid har været i besiddelse af, og jeg vil derfor helt klart anbefale andre rejselystne mennesker at få sig et kort.